| 100.yil |
|
Müslüman Ahmediye Cemaati Başkanı ve Vadedilen Mesih (a.s.)’ın 5. Halifesi Hz. Mirza Masrur Ahmed 27 Mayıs 2005 tarihindeki Cuma Hutbesinde bir duyuru yapmıştır. Huzur, Vadedilen Mehdi ve Mesih Hz. Mirza Gulam Ahmed’in as vefatıyla başlayan Kudreti Saniyenin 100. yılının, 2008 yılında, tamamlanacağını bildirdi. Bu nedenle o tarihe kadar Cemaatin her üyesinin daha çok dua ve ibadete bağlanmasını tavsiye etti. Her türlü kötülükten ve kötü niyetten korunmak için günde en az yedi defa Fatiha suresinin tekrarlanmasını ve diğer duaların da hergün sık sık tekrarlanmasını tavsiye etti. Bundan başka her gün 2 rekat nafile namaz kılmamızı ve tutabilenlerin ayda bir gün oruç tutmalarını söyledi. FATİHA SURESİ
1- Sonsuz kerem ve rahmet eden Allah’ın adıyla (okumaya başlıyorum.) 2- Her türlü övgü alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. 3- (O Allah) sonsuz kerem ve rahmet edendir. 4- Mükafat ve ceza verilecek günün sahibidir. 5- (Ey Allah’ım!) Ancak sana ibadet eder ve ancak senden yardım dileriz. 6- Bizi doğru yola ilet, 7- Nimetleri verdiğin kimselerin yoluna, (sonraları) gazabına uğramamış ve doğru yoldan sapmamış olanların yoluna (ilet).
Ey Rabbimiz! Bize dayanma gücü ver ve adımlarımızı sağlamlaştır ve inanmayanlara karşı bize yardım et! (GÜNDE 11 DEFA)
Ey Rabbimiz! Bize doğru yol gösterdikten sonra gönlümüzü şaşırtma, bize kendi katından rahmet bağışla, şüphesiz sen sonsuz bağışta bulunansın. (GÜNDE 33 DEFA)
Allahım! Düşmanlarımızın karşısında seni kalkan yaparız ve onların şerlerinden sana sığınırız. (GÜNDE 11 DEFA)
Ben her günah için Rabbim olan Allah’tan bağışlamasını dilerim ve ona yönelirim. (GÜNDE 33 DEFA)
Allah’ım! Muhammed (sav) ve onun aline salat et, İbrahim (as) ve onun aline salat ettiğin gibi. Muhakkak ki Sen her türlü övgüye layık ve yüce olansın. (OLABİLDİĞİNCE ÇOK)
Allah’ım! Muhammed (sav) ve onun âline bereketler ver, İbrahim ve onun aline verdiğin gibi. Muhakkak ki Sen her türlü övgüye layık ve yüce olansın. (OLABİLDİĞİNCE ÇOK) |














